Naam

Tekst

Aankoopmakelaar

Een huis kopen is een grote stap, of het nu de eerste keer is of niet. Met de aanschaf van een woning is veel geld en een grote verantwoording gemoeid; het is een van de grootste aankopen die een mens in zijn of haar leven kan doen. Dat vraagt om een weloverwogen aanpak in de aanloop, om die stap goed te kunnen zetten. Informatie over de juiste hypotheek, de verkoop van de huidige woning, het zoeken naar de nieuwe, bieden, aankopen en de afhandeling. Anke Bodewes Makelaardij begeleidt u graag in het hele proces van oude woning naar nieuw huis. Want als uw huidige koopwoning in Schiedam of omgeving staat, kunnen wij die ook in de verkoop nemen.
Deze pagina geeft alle informatie over de stappen die wij samen met u doorlopen tot het moment dat u de sleutel van uw nieuwe woning in handen heeft.

Financiering en hypotheek

Voor het aangaan van een nieuwe hypotheek of het oversluiten van een bestaande hypotheek zijn er een veel keuzemogelijkheden. U kunt terecht bij diverse aanbieders, waaronder banken en grote verzekeraars. Voor sommigen is het lastig om hier wijs uit te worden en te kiezen. Daarom is goed advies zeer gewenst.
Naast het pand van Anke Bodewes Makelaardij vindt u de Hypotheekshop. Dit op zichzelf staande bedrijf heeft eigen adviseurs die u een onafhankelijk en duidelijk advies kunnen geven over de hoogte, de vorm en de verplichtingen van een hypotheek.
Een uiteindelijke hypotheek is gerelateerd aan het kapitaal dat u inbrengt, de prijsklasse van de woning en de soort hypotheek die het best bij uw situatie past.

Een woning zoeken

Bij Anke Bodewes Makelaardij krijgt u een persoonlijke makelaar en daarmee hebt u een vast aanspreekpunt. Samen met hem of haar brengt u uw wensen in kaart. Wat voor soort woning zoekt u? In welke regio wilt u wonen? En hoeveel wilt en kunt u uitgeven? U bepaalt ook zelf de grootte van het aandeel van Anke Bodewes Makelaardij in uw zoektocht en u krijgt vooraf een duidelijke indicatie van de kosten.

Zodra u aan de slag gaat om een woning te zoeken, gaat de makelaar van Anke Bodewes Makelaardij voor u aan het werk via het uitgebreide NVM-netwerk. Natuurlijk kunt u zelf ook actief zoeken, want tijdens de zoektocht krijgt u vaak uw woonwensen nog scherper. Dat helpt bij het vinden van de perfecte woning voor u. Via Anke Bodewes Makelaardij kunt u het Makelaar Magazine Liv’in krijgen, waarin alle NVM-koopwoningen in de omgeving staan vermeld. Op Internet vindt u dagelijks een zeer actueel overzicht van de koopwoningen. Wanneer uw makelaar een woning heeft gevonden die eventueel aan uw eisen voldoet, ontvangt u verdere informatie om te kunnen beoordelen of u de woning wilt bezichtigen.

De bezichtiging

Uw makelaar van Anke Bodewes Makelaardij maakt een afspraak voor een bezichtiging op een tijdstip dat het u schikt. Samen met u bekijkt uw makelaar het pand grondig en professioneel. De makelaar beoordeelt het onderhoud van de woning, de buurt, de voorzieningen in de omgeving en andere belangrijke aspecten. Op basis van al deze factoren geeft de makelaar u een betrouwbaar oordeel over de vraagprijs.
U kunt zelf de woning beoordelen op sfeer, op het wooncomfort voor uw specifieke situatie en het “‘thuis”gevoel. Iets dat een makelaar nooit voor u kan doen. Daarom werken we samen.

Bieden en kopen

Als we de woning voor u hebben gevonden en u besluit deze te willen kopen, dan neemt Anke Bodewes Makelaardij contact op met de verkopende makelaar. In eerste instantie om na te gaan welke biedingprocedure wordt gehanteerd. Is dat duidelijk, dan maken we met u duidelijke afspraken over de onderhandeling en de hoogte van het bod en verdere biedingen. De makelaar doet uit uw naam een bod en ontvangt eventueel een tegenbod. U blijft steeds nauwkeurig op de hoogte van het verloop van de onderhandelingen. Als u akkoord gaat met het uiteindelijke bod, zorgt uw makelaar voor een zorgvuldige afhandeling van de koop tot en met de uiteindelijke overdracht van de woning bij de notaris.