Mijn favorieten

Een dag met Linda

Het is lente en dat voel je vandaag. Het is heerlijk weer en dat maakt dat iedereen lekker buiten is. Ik begin de dag met een verkoopadvies in Rotterdam. Een statige woning van maar liefst 250m2, met een diepe en zonnig gelegen achtertuin.

De verkoopster was vorige week bij ons op kantoor om te praten over onze aankoopservice. Ze overweegt haar prachtige pand te verkopen en haar woonplaats Rotterdam te verruilen voor Schiedam. Het gesprek was inspirerend, mevrouw heeft veel ervaring in de ontwikkeling van vastgoed. Echter haar grote liefde is tekenen. Met tekeningen houdt ze mensen een spiegel voor in het bedrijfsleven. Ze nodigt me uit om haar pand ook te komen bekijken voor de verkoop. Tijdens het bezoek verwonder ik me over hoe mijn beeld van haar precies klopt met de sfeer van haar huis. Een bijzondere vrouw, een prachtig pand met een heerlijke warme en openhartige sfeer. Ik hoop dat ik haar bij zowel de verkoop als aankoop mag begeleiden, maar zoals vaak moet ik de concurrentiestrijd natuurlijk nog winnen! Als mensen mij vragen waarom ik mijn werk zo leuk vind, dan zou dit precies de uitleg kunnen zijn. Ik geniet van het contact met de mensen, het inspireert me. De dynamiek door de combinatie van de mensen die ik ontmoet met vastgoed/woningen, inrichting/styling, bouwkunde/architectuur en de juridische en commerciele aspecten van mijn vak maken dat ik echt iedere dag weer geniet en met mooie verhalen thuis kom.
 
Na de opname van de woning rijd ik naar kantoor. Daar heb ik mijn zogenaamde 'kantoorblok'. Eén keer per dag probeer ik een uur op kantoor te zijn. Liefst om zoveel mogelijk administratie te verwerken, maar veelal gaat deze tijd direct naar het na bellen van biedingen, bezichtigingen etc..
 
Om half twee ga ik voor een vrijblijvend verkoopadvies naar een woning in Sveaparken. De verkopers zijn van plan een nieuwbouwwoning te kopen en ter plaatse krijgen ze het goede nieuws te zijn ingeloot. We bespreken hun wensen en ik vertel ze hoe straks alles in zijn werk gaat. De woning is heel goed onderhouden en netjes afgewerkt. Ik heb mijn huiswerk al gedaan, dus ik beloof einde van de middag terug te bellen, met wat ik denk dat het waard is en mijn plan van aanpak voor de verkoop.
 
Direct na deze opname ga ik naar Schiedam West waar we een kijkmoment hebben georganiseerd. Doordat er zo weinig aanbod is en veel meer vraag plannen we steeds vaker kijkmomenten in, zodat er meerdere mensen tegelijk kunnen komen kijken. Wel zo makkelijk voor de verkopers in dit geval. Voor de kijkers is het vaak minder leuk, maar we proberen altijd met twee dames aanwezig te zijn, zodat we voldoende gelegenheid hebben om vragen te beantwoorden. Ook plannen we per kijkronde een uur in, zodat er voldoende tijd is om de woning goed te bekijken.
 
Ik rij terug naar kantoor, de laatste afspraak van de middag is afgezegd. Ik begin direct aan het uitwerken van het beloofde advies en kan behoorlijk wat administratie wegwerken. Ook meld ik nog een woning aan voor verkoop, welke de volgende dag op Funda zichtbaar is. De volgende ochtend kijk ik direct of er al aanvragen zijn binnengekomen en zo begint de volgende zonnige dag!