Mijn favorieten

Woonverhaal

Toen zij uit Rotterdam vertrokken... 


Floor en Bas van Leeuwen, beiden 34 jaar, woonden negen jaar lang heerlijk op de tweede verdieping van een oud huis in het Rotterdamse Liskwartier. Maar toen Nora en Simon werden geboren en Nora in 'het washok' moest slapen vanwege ruimtegebrek, moesten ze écht gaan verkassen. Schiedam bleek een betaalbaar alternatief.


Floor heeft een drukke baan als quality-manager bij een bedrijf dat medische software maakt. Bas is waterbouwkundig ingenieur en ontwikkelt computersimulaties van waterstromen voor havens en stranden over de hele wereld.  "We fietsen graag naar ons werk in Rotterdam, dus we zochten op fietsafstand in Rotterdam Noord en Schiebroek. Maar daar werd flink geboden boven de vraagprijs'; vertelt Floor. "We zijn toen eens in Schiedam gaan rondfietsen en dachten meteen: hier moet het gaan lukken. Prachtige plek met toffe havens, een groot aanbod van jaren dertig-woningen en vlakbij ons werk in Rotterdam. Uiteindelijk zijn we met makelaar Anke Bodewes Makelaardij in de arm geslaagd met een prachtig huis. Inmiddels hebben Bas en Floor fiks verbouwd in hun woning uit 1929 in de Louise de Colignystraat.

OP FIETSAFSTAND VAN ONS WERK IN ROTTERDAM

"We hebben de keuken, badkamer en muren aangepast naar deze tijd en overal dubbel glas geplaatst, maar het huis was wel goed onderhouden. En er zit een open haard in!'; zegt Bas blij. "In de voor- en achtertuin is volop speelruimte voor Nora, die nu drie is, en Simon van anderhalf. Vlakbij ligt de Jozefschool, waar we ze allebei al hebben aangemeld voordat we hier op 6 januari naartoe verhuisden."
Ze moeten Schiedam nog volop ontdekken, maar in november bezochten ze al wel met de kindjes het Sinterklaaspaleis. Floor rijdt rollerderby’s en racet shorttracks op rolschaatsen en Bas zit inmiddels op schilderles bij het AKCS (Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam). Via kinderopvang DOK leggen ze contact met andere gezinnen en in de straat zijn ze uitgenodigd voor het komende straatfeest. Floor lacht: "We voelen ons nu al thuis in Schiedam:• Anke Bodewes Makelaardij verbindt al 30 jaar mensen met hun favoriete woonplek in o.a. Schiedam.

Ook geïnteresseerd in zo'n bestaande, karaktervolle woning als van Floor en Bas? Of kies je liever voor nieuwbouw? Er zijn diverse projecten in ontwikkeling in Schiedam!