Wonen als in een vakantiepark

Ineke Meijer kijkt voor haar brede raampartij in haar appartement uit over de ‘Zweedse’ woningen tussen het groen in Sveaparken. “Dit is toch net een vakantiepark?”, lacht ze. Na 33 jaar verkochten Piet en Ineke Meijer hun eengezinswoning in de Woudhoek. Ook al hebben ze daar ‘hun twee meiden’ zien opgroeien, van hun vertrek hebben ze geen spijt.

 

Piet, per 1 november met pensioen, was het trappenlopen en het tuinonderhoud al een tijdje zat. Maar een makelaar inschakelen… dat leek hem teveel kosten. Achteraf is hij heel blij dat ze dat toch hebben gedaan! “We hadden geen idee wat zo’n makelaar kost en doet,” vertelt Ineke. “Dus hebben we Cindy van Veen van Anke Bodewes Makelaardij maar eens uitgenodigd om dat uit te leggen. Die zondagmorgen erna zag ik op Funda opeens dit droomhuis staan. We hebben de verkopende makelaar én Cindy meteen gemaild en maandag is zij onmiddellijk voor ons gaan bellen. We waren het tweede stel van de lijst dat mocht kijken en we hebben eind van die dag een bod gedaan.”

Prijs bedingen

Achteraf is Piet heel blij met de makelaar. “Je bent verblind enthousiast over zo’n nieuw huis, maar Cindy wees ons op gebreken waardoor ze voor ons een betere prijs kon bedingen. En ze hielp ons met de verkoop van ons huis waar in acht weken tijd 25 stellen kwamen kijken. Door Cindy’s hulp bij de bezichtigingen, haar prijsonderhandelingen en de juiste hypotheekadviseur hielden we genoeg geld over om ons nieuwe huis meteen goed en nieuw in te richten.”

 

DE VRIJHEID,

HET GROEN, 

DE LUCHTEN …

ECHT GENIETEN!

 

Langsvliegende vogels

Ineke toont trots het appartement. “We zijn omgeschakeld van strak en praktisch naar natuurlijke materialen, warmte en gezelligheid.“ Vanuit de woonkamer lijkt het uitzicht op een herfst in Zweden. En vanuit de slaapkamer kijk je uit op de groene Kerkweg en de Jacobuskerk. Daar wandelen Piet en Ineke graag met hun hondjes Noa en Fleur: kruisingen van een Dwergschnauzer en Maltezer Leeuwtje. “De eerste dagen zat ik hier hele dagen uit het raam te kijken. De vrijheid en het groen, de prachtige luchten, de langsvliegende vogels… dit is echt genieten!”